Meer nieuws

Slim Zoeken

Hr is de machinekamer van elke succesvolle onderneming. Hoe digitaal of geautomatiseerd de bedrijfsprocessen ook lopen, altijd vormen getalenteerde en gemotiveerde medewerkers de cruciale tandwielen. Waar moet je als hr-professional tijdig smeren om de grootste uitdagingen het hoofd te bieden?

Of we nu de zomertijd dan wel wintertijd moeten aanhouden, is al vaak voorwerp van discussie geweest. Een uur meer of minder slaap voor het merendeel onder ons, maar voor personeel dat ’s nachts aan de slag is, betekent het ook dat ze langer of minder moeten werken.

We staan met z’n allen massaal stil op weg van en naar het werk. Wie elke dag de auto neemt, staat wekelijks meerdere uren aan te schuiven. De overheid en bedrijven lanceren initiatieven om medewerkers aan te sporen na te denken over hun traject en slimme keuzes te maken.

Volgend voorjaar kiezen je werknemers opnieuw – of voor het eerst – hun personeelsafgevaardigden voor het comité voor preventie en bescherming op het werk en/of de ondernemingsraad. De kieskalender die aan de stembusgang voorafgaat, is lang uitgesponnen en strikt georganiseerd.

Sommige hr-gerelateerde vragen kan je zo gek niet bedenken. Reality beats fiction. Onderstaande situaties zogen we dan ook niet uit onze duim, maar zijn geïnspireerd op vragen die we de afgelopen jaren van uiteenlopende klanten kregen.

Voor je een arbeidscontract aanbiedt, check je best de specifieke regels van je paritair comité. Als de arbeidsduur van je werknemer in de praktijk langer of korter blijkt, is het belangrijk de arbeidswetgeving te volgen.

Op 14 mei vaardigde het Europese Hof van Justitie een arrest uit rond de registratie van werktijd. Het wil werkgevers binnen de EU verplichten om een systeem op te zetten om de arbeidstijd bij te houden.

Vanaf schooljaar 2019-2020 heeft elke werknemer in de privésector in Vlaanderen recht op maximaal 125 uur Vlaams opleidingsverlof (VOV) met behoud van (een begrensd) loon. Het VOV is de opvolger van het bestaande systeem van betaald educatief verlof.

LWB Logo Bottom

Bedrijfsinformatie

Doelvoetstraat 7
B-3580 Beringen
tel +32 11 45 60 60
fax +32 11 45 38 49
info@lwb-info.be

Social media

linkedin icoonFacebook icoon


KMO small

LWB is een partner van:  SDWORX