Nieuws

Slim Zoeken

Indien u in uw bedrijf, openbaar of privé, meer dan 100 werknemers tewerkstelt op eenzelfde site in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, dan bent u verplicht om elke drie jaar een bedrijfsvervoerplan op te stellen.

Waarom?

Het doel is om de impact van het verkeer op het milieu te verminderen en de files op de Brusselse wegen terug te dringen. Concreet betekent dit dat u maatregelen moet nemen die de overstap bevorderen van verplaatsingen met de wagen naar minder vervuilende vervoersmiddelen.

Hoe ziet zo’n bedrijfsvervoerplan eruit?

Een bedrijfsvervoerplan bevat twee luiken:

  • een diagnose van de huidige mobiliteitssituatie op 30 juni 2017;
  • een concreet actieplan om die toestand te verbeteren.

Er zijn een aantal verplichte elementen, zoals acties om het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets te stimuleren, zowel voor woon-werkverkeer als voor zakelijke verplaatsingen. Maar de invulling ervan bepaalt u zelf. U moet uw bedrijfsvervoerplan ten laatste op 31 januari 2018 indienen.

Nieuw: een mobiliteitspakket vanaf 10 bedrijfswagens

Nieuw dit jaar: wie minstens 10 werknemers heeft met een bedrijfswagen, moet hen een mobiliteitspakket aanbieden. Dat houdt in dat u de werknemer alternatieven aanreikt die passen bij zijn behoeften en hem daarbij zeker ook de mogelijkheid geeft om een abonnement voor het fietsdeelsysteem te nemen. Afhankelijk van de situatie van de werknemer, neemt u bijkomend ook een abonnement voor het openbaar vervoer of een fiets in het pakket op.

Geen extra kosten

Vreest u dat deze nieuwe verplichting u extra kosten zal opleveren? Dat hoeft niet zo te zijn: dankzij het Flex Income Plan™ (FIP™) biedt u uw werknemers zo’n pakket aan zonder meerkosten. FIP™ is een flexibel verloningssysteem waarbij u de extralegale voordelen van uw medewerkers flexibiliseert en ze omzet in een budget dat werknemers vrij kunnen spenderen. Zo krijgen ze inspraak in de samenstelling van hun verloningspakket. U bepaalt uiteraard de keuzemogelijkheden. Zo bepaalt u welke mobiliteitsoplossingen u in het pakket opneemt, uw medewerker kiest dan op zijn beurt die voordelen die aan zijn eigen noden en voorkeuren voldoen.

Pak het slim aan

Een vraag over de nieuwe regelgeving? Onze mobiliteitsexperts staan voor u klaar.

Ze adviseren u over de verplichte acties om het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer voor zowel woon-werkverkeer als zakelijke verplaatsingen te bevorderen.

Samen werkt u praktijkgerichte oplossingen uit en de consultants staan u ook bij voor de implementatie ervan.

Interesse? Of heeft u nog vragen? Neem contact met ons op via mobility@sdworx.com

LWB Logo Bottom

Bedrijfsinformatie

Doelvoetstraat 7
B-3580 Beringen
tel +32 11 45 60 60
fax +32 11 45 38 49
info@lwb-info.be

Social media

linkedin icoonFacebook icoon


KMO small

LWB is een partner van:  SDWORX