Nieuws

Slim Zoeken

Maandag 24/06/2019 zijn wij op teambuilding. Gelieve uw dimona en contracten tijdig aan te vragen zodat wij alles voor U in orde kunnen maken.
 
Het Flagey-gebouw in Brussel was een dag lang het decor van de allereerste SD Worx Conference in België. Ruim 200 HR Directors en HR Managers tekenden op dinsdag 29 mei present voor praktische tips en inspirerende verhalen van experts en HR-verantwoordelijken over hoe HR meer flexibiliteit kan inbouwen.

Conference

Na een warm onthaal benadrukte Steven Van Hoorebeke, CEO van de SD Worx Group, nog eens dat SD Worx meer dan ooit dicht bij u, zijn klanten, wil staan. Tom Wouters, Managing Director van SD Worx België, trad hem daarin bij. Onze wereld verandert in hoog tempo en dat maakt dat bedrijven en organisaties alsmaar wendbaarder voor de dag moeten komen. Ook als HR-professional komt u voor complexe vraagstukken te staan. Daarom benadrukte Tom Wouters dat SD Worx er is om u te helpen het passende antwoord te vinden.

En daarmee gaf hij het woord aan de experts en HR-verantwoordelijken die met plezier hun kennis en ervaringen met de aanwezigen deelden. Dit zijn alvast 3 belangrijke lessen:

Flexibiliteit op de werkvloer: 3 lessen van de experts

1.De war for talent woedt nog steeds ongemeen hard

Als HR-medewerker weet u het maar al te goed: de krapte op de arbeidsmarkt steekt de groei van bedrijven stokken in de wielen. Niet alleen talent aanwerven maar het ook aan uw organisatie binden, blijkt een van dé thema’s waar u werk van wilt maken.

Ook kleppers als Ethias, ManPower Group en Fujitsu ontsnappen er niet aan, vertelden ze. Zij maken het verschil door volop in te zetten op flexibele verloning. En dat valt in de smaak bij huidige medewerkers en kandidaten, zo blijkt.

2.De freelancer hoort ook bij uw team

Bedrijven schakelen massaal freelancers in, zo blijkt uit een Europees onderzoek dat SD Worx in samenwerking met de Antwerp Management School (AMS) uitvoerde. Maar liefst 95% van de ruim 1000 ondervraagde werkgevers doen een beroep op zelfstandige profielen.

Ook opvallend: slechts bij 1 op 3 is het HR die hiervoor de knoop doorhakt of er minstens inspraak in heeft. Nochtans is het belangrijk om als personeelsverantwoordelijke niet in het duister te blijven. Want nu freelancers ook in groten getale in sleutelposities ingezet worden, is het belangrijk om duidelijke afspraken op papier te zetten.

“Freelancers inzetten doet u best niet op basis van een ad hoc-beleid” – Ans De Vos, hoogleraar Antwerp Management School

“Flexibiliteit moet employee engagement ten goede komen” – Peter s’Jongers, Managing Director Protime

3. Skills are the new currency

De tijd dat een werknemer aan een job start en die uitoefent tot aan zijn pensioen, ligt achter ons. Jobs verdwijnen, veranderen en er komen nieuwe bij. Het belang van levenslang leren is dan ook niet langer te onderschatten.

It’s no longer about finding the perfect match, it’s about constantly adapting to change” – Ans De Vos, hoogleraar Antwerp Management School

Kon u er niet bij zijn, maar wilt u wel inspiratie opdoen om uw eigen HR zo wendbaar mogelijk te maken? Hou dan zeker onze blog in de gaten. Of schrijf u in op onze nieuwsbrief, dan krijgt u tweewekelijks nuttige content automatisch in uw mailbox.

Gratis whitepaper: HR in the driver’s seat for the flexible organisation through digital transformation

Bent u op zoek naar meer voorbeelden over hoe u als HR-manager meer flexibiliteit inbouwt? In deze Engelstalige whitepaper vindt u vijf concrete paden van digitale transformatie waarbij u als HR de hoofdrol speelt. Daarvoor delen Manpower Group, Fujitsu BeLux, Switch en Roche Diagnostics Belgium graag hun ervaringen en best practices.

U ontdekt manieren en tools die u helpen om:

  • flexibele verloning aan te bieden,
  • uw medewerker op elk moment voorop te stellen,
  • elk van uw werknemers een digitale assistent aan te bieden,
  • een gezonde organisatie op te bouwen dankzij een continue stroom van feedback van medewerkers,
  • een strategische bijdrage te leveren aan capaciteitsplanning via de ‘power of payroll’ en HR analytics.

Download de whitepaper

Foto’s

Herbeleef het event!

Camera

Bekijk hier de foto's

Presentaties

We verzamelden voor u de slides van alle sprekers. Zo kunt u ze op elk moment nog eens bekijken.

PPT

Download de presentaties

LWB Logo Bottom

Bedrijfsinformatie

Doelvoetstraat 7
B-3580 Beringen
tel +32 11 45 60 60
fax +32 11 45 38 49
info@lwb-info.be

Social media

linkedin icoonFacebook icoon


KMO small

LWB is een partner van:  SDWORX