Alle Persberichten

Bekijk hier onze bedrijfsvideo


Bekijk de Video
 
Werkgevers en werknemers zijn niet echt op de hoogte van de voorwaarden rond de mobiliteitsvergoeding, waarvan het wetsontwerp op woensdag 10 januari bij de Kamer werd ingediend, en het mobiliteitsbudget, dat een stuk verder gaat.

Het niet vinden van geschikt personeel wordt door onze kmo’s het vaakst als bedreiging voor een groei in 2018 aangeduid. Dat blijkt uit een bevraging van HR-dienstverlener SD Worx bij 547 Belgische kmo’s.

Onze kmo’s zien 2018 optimistisch tegemoet qua tewerkstelling: meer dan een derde (36,1%) denkt in het eerste kwartaal te zullen aanwerven. Dit aantal ligt hoger dan de voorbije kwartalen en benadert de hoge score van januari 2017, toen dit 36,3% was.

Vanaf 1 januari 2018 zal Tom Wouters SD Worx België aansturen als Managing Director. Steven Van Hoorebeke blijft CEO van de SD Worx Group. Met deze beslissing geeft SD Worx een sterk signaal dat het blijven investeren in de lokale Belgische businessorganisatie.

Meer dan de helft van de Belgische HR-professionals (53,9%) gelooft dat de opkomst van Artificiële Intelligentie (AI) niet zal leiden tot meer jobs in hun sector tegen 2025. Belgische HR-professionals zijn hierin heel wat pessimistischer dan hun collega’s in andere landen, waar gemiddeld 32,1% niet gelooft in nieuwe jobs door AI.