Nieuws

Tijdens Lockdown-biz kunt u ons bereiken:

CONTACTLIJST MEDEWERKERS

Tijdskrediet (algemeen stelsel en de landingsbanen) en thematische verloven (ouderschapsverlof, medische bijstand en palliatief verlof) kunnen voortaan online aangevraagd worden via de portaalsite van de sociale zekerheid.

Praktische werkwijze

Werkgevers en werknemers die tijdskrediet of thematisch verlof willen aanvragen, moeten zich aanmelden op de portaalsite van de sociale zekerheid (www.socialsecurity.be).
Daar moet de werkgever dan eerst zijn onderdeel elektronisch aanmaken, via de nieuwe online dienst “Dossier loopbaanonderbreking en tijdskrediet – Sociale Zekerheid”. Pas daarna kan de werknemer zijn onderdeel aanvullen, na identificatie via de elektronische identiteitskaart eID.

De werknemer heeft hierbij twee mogelijkheden: een elektronische aanvulling via de onlinedienst voor burgers “Een aanvraag indienen of het dossier consulteren”, of het pdf-document afdrukken dat na de werkgeversregistratie werd opgemaakt en dit via de post overmaken aan het werkloosheidsbureau van zijn woonplaats.

Op het einde van de elektronische werknemersaanvraag worden alle meegedeelde gegevens opgeslagen in een algemeen pdf-document dat dienst doet als ontvangstbevestiging. Dit document wordt verstuurd naar de eBox van de werknemer (de beveiligde mailbox voor iedere burger, beschikbaar op www.mysocialsecurity.be).

De gegevens van de elektronische aanvraag worden voor verwerking en beslissing doorgestuurd naar de centrale RVA-databank. De beslissing van de RVA in verband met de aanvraag tot tijdskrediet of thematisch verlof (het formulier C62) komt daarna ook in de eBox van de werknemer terecht.

Wat kan niét online aangevraagd worden?

Afwijkende regelingen voor landingsbanen vanaf 50 jaar, en de gevallen waarbij een werkgever of sectoraal fonds een aanvullende vergoeding betaalt aan werknemers van 45 jaar of ouder, kunnen niet aangevraagd worden via deze onlinedienst.

LWB Logo Bottom

Beringen

Doelvoetstraat 7
B-3580 Beringen
tel +32 11 45 60 60
fax +32 11 45 38 49
info@lwb-info.be

Dendermonde

Noordlaan 81 bus 1
B-9200 Dendermonde
tel +32 52 22 44 80
fax +32 52 22 13 63
info@lwb-info.be

Social media

linkedin icoonFacebook icoon

 

LWB is een partner van:

SDWORX